fredag den 25. februar 2011

Slangedans - Amber Fort - Mahawalari (vindenes palads)

Vi havde bestemt os for at se Amber Fort og vi havde fået anbefalet at stå tidligt op - så det gjorde vi. Efter en ½ times kørsel fra hotellet var vi der lidt i 9. Køen var allerede meget lang - så vi besluttede os for at gå op fremfor at vente ½-1 time på en elefant.

På vejen stiftede vi bekendskab med en forkølet slange og musik som der næppe er meget salg i. De lokale forsøger at sælge disse instrumenter, og de er egentlig meget smukke men når de så begynder at spille forsvinder enhver købelyst - man giver jo ikke gaver til sine fjender.

Anna og Lotte var modige - og nogle skulle jo holde kameraet.

Amber Fort er lidt kedeligt i forhold til fortet i Jodhpur. Så det kan ikke anbefales til andre. Men udsigten er fænomenal og hvis de tillod at man gik en tur rundt på fortets mure som strækker sig fra bjergtinde til bjergtinde så ville det være fantastisk.


Efter Amber Fort besøgte vi Hawa Mahal, vindenes palads, som er et lille og overskueligt palads tæt på City Palace i Jaipur.
Her ser I Sofie og jeg fotograferet gennem et af de små vinduer i paladset.

Vi havde planlagt at tage i bazaren men da klokken - som sædvanlig - var mange nåede vi det ikke. Dog blev det til en smule indkøb af silketøjklæder, tøj og lamper.

Frokosten blev indtaget på pizza hut her i Jaipur - til en pris af kr 240 for 4 pizzaer og soft drinks. Bestemt ikke billigt - men godt til en afveksling hvilket alle trængte til. Vi har spist indisk mad to gange daglig som består af ris, kylling, kartofler typisk i spinat, grøntsager typisk blomkål og ærter og linsegryde i karry. Efter 14 dage bliver det lidt kedeligt - så vi mente vi trængte til noget andet. Og det var dejligt.

Vi tog tilbage til hotellet og nød eftermiddagen ved poolen med kaffe og kage. Anna og Sofie legede i poolen og vi andre nød solen og slappede af.

Sidst på eftermiddagen spurgte Lotte vores vært om steder hvor vi kunne købe ind. Vi fik anbefalet fire steder og det kom til at koste en del penge og kg.

  • Fabindia - smukke varer - så vi fik købt nogle skjorter en dug, ...
  • Anokhi
  • Cottons - closed unfortunately
  • xxx - her fik vi købt rigtig mange ting
Efter 2 timers hektisk indkøb kom vi tilbage til hotellet.

Aftener her er magiske. Aftenen starter med en night cap med vores vært og de andre gæster. De sidste to aftener har vi været udenfor med ild i bålstedet. Det er fantastisk og vi ser frem til de lyde sommernætter i Snekkersten hvor vi kan nyde det på samme måde - om godt fire måneder! Her til aften er vi de eneste gæster på hotellet og da vi var trætte af indisk mad havde vores vært foreslået at vi spiste kinesisk mad til aften hvilket hotellet kok er god til at lave. Maden var superb og Sofie spiste rigtigt mange stegte nudler.

1 kommentar:

  1. Hej
    Det ser meget flot og spændende ud, det i oplever i Indien. Og Lotte, jeg ser, at der er en klar alternativ jobmulighed, hvis du skulle blive træt af dit nuværende, nemlig som .. slangetæmmer.

    SvarSlet